Евродепутатите Андрей Новаков, Емил Радев и кметът Иван Портних, на

...
 Евродепутатите Андрей Новаков, Емил Радев и кметът Иван Портних, на
Коментари Харесай

Гербаджии учудиха с предложение от Татово вроме: Шумен - пристанище, канал Русе-Варна

 

Евродепутатите Андрей Новаков, Емил Радев и кметът Иван Портних, на конференция в морската ни столица, най-официално дадоха обещание канал сред Русе и морския град. Идеята била утвърдена на първо четене в Европейския парламент. А до Коледа трябвало да стане ясно ще бъде ли подкрепена на второ, а и от страните членки. Ако стане, каналът ще бъде строен до 2040 година Всъщност планът е още от времето на дълбокия социализъм, като се родее с други сходни като Софийски плавателен канал.

" Ново начало на плана за плавателен канал Варна - Русе! Възраждането му е дело на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков, които са получили поддръжка и от други свои български сътрудници. Този огромен инфраструктурен план ще бъде революционна крачка за развиването на Варна и на Североизтока, тъй като ще трансформира града в стратегически транспортен хъб и ще предизвика доста капиталови ползи към района. На всички скептици бих споделил: Важно е да се мисли стратегически, с най-малко 50 години напред. А фантазиите се сбъдват, стига да се работи за тях настойчиво! ", написа във фейсбук профила си Портних. А като образец за сбъдване на фантазиите даде пътешествието до Антарктида на кораба на Морското учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий, който през днешния ден се завърна във Варна.

 

 

Новаков изясни, че ще се употребяват поречията на Русенски лом и Бели лом, язовир „ Съединение “, а Шумен, Разград, Провадия и Девня ще бъдат пристанища. Дължината на канала щяла да е 197 километра, ширината – 30 метра, дълбочината – съвсем пет метра. По трасето се предвиждали шлюзове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР